Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@20:11:08 GMT

مبارزه شش قهرمان و نصفی در حمایت از کالای ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۲۸۹۴۳

مبارزه شش قهرمان و نصفی در حمایت از کالای ایرانی

مبارزه قهرمانانی که در حمایت از کالای ایرانی به آنتن شبکه پنج رسیدند اما کنداکتور نامناسب قدری فیلمساز را از هدف غایی‌اش دور کرد. ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۶ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «شش قهرمان و نصفی» به پایان راه رسید و البته قرار است پشت صحنه آن هفدهم فروردین روی آنتن برود، سریالی که کارگردان باتجربه‌ای به‌نام "حسین قناعت" دارد که پیش از این فیلم «قهرمانان کوچک» را با موضوع حمایت از تولید ملی ساخته بود که در جشنواره فیلم کودک نیز تحسین شد و مورد استقبال مردم و منتقدین هم قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلمساز در سریال نوروزی خود نیز به سوژه و روایتی مشابه همان فیلم پرداخت.

البته قناعت (کارگردان) سعی کرد حرف‌های جدی و مهمی را از زبان بازیگران توانمندی چون اکبر عبدی، بیژن بنفشه‌خواه، نادر سلیمانی، ارژنگ امیرفضلی و رامین ناصرنصیر بزند ولی کنداکتور نامناسب شاید قدری فیلمساز را از این فضای تأثیرگذاری مضاعف دور کرده باشد، چرا که سریال ساعت 23 روی آنتن می‌رفت و فیلم هم بستر اصلی‌اش به نوجوانان برمی‌گشت. شاید کمتر نوجوانی در آن ساعات بیدار باشد و «شش قهرمان و نصفی» را ببیند و از این جهت حتماً بایستی تلویزیون تدبیری بیندیشد و برای منعقد شدن پیام و سرمنزل اصلی این داستان که حمایت از تولید ملی و فرهنگسازی الگوی مصرف است یک بار دیگر این سریال را با کنداکتوری مناسب دوباره روی آنتن ببرد.

یکی دیگر از نقاط متمایز و مهم «شش قهرمان و نصفی» استفاده فیلمساز از دو نوجوان رزمی‌کار در سریال و اجرای صحنه‌های اکشن بود که جلوه‌ای متفاوت به مجموعه بخشید. البته انتخاب محور داستان و انگشت اشاره "قناعت" به‌سمت کودکان و نوجوانان هم قدرت ایده‌پردازی این کارگردان را به‌رخ می‌کشد که در این فقدان برنامه‌ای و سریالی تلویزیون برای کودک و نوجوان، او برای نوروز یک نوجوانانه باهدف می‌سازد. البته این انتقال محتوای مهم سریال در بستر داستانی پُرکشمکش باعث شد تا هدف از شعارزدگی و مستقیم‌گویی دور بماند، طوری که خانواده‌ها به‌ویژه مخاطب خردسال موقع تماشای آن با شخصیت‌ها و داستان همراه می‌شود و از این طریق به اهمیت و ارزش استفاده از تولیدات ملی پی می‌برد.

فیلمساز در جریان داستان سعی کرد دغدغه‌های امروز بسیاری از مردم جامعه را فریاد کند که می‌توانیم به‌جای استفاده از کالای خارجی، نوع مشابه ایرانی‌شان را خریداری کنیم؛ با این کار هم تولید ملی را ترویج داده‌ایم و هم به حوزه اشتغال کارگران رنگ‌وبوی تازه‌ای بخشیده‌ایم. تا توانسته‌ایم درباره حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی شعار داده‌ایم ولی این‌بار یک اثر نمایشی خیلی جدی به میدان آمده و یک کمدی به تولید ملی و کالای ایرانی اختصاص داده است.

داستان این سریال، ماجرای تعطیلی کارخانه مدادرنگی بر اثر ورود بی‌رویه نوشت‌افزار خارجی را نشان می‌دهد اما چند کودک به‌کمک قهرمان اصلی سریال به‌نام «ارسلان میرمیرانی» تلاش می‌کنند تا قاچاقچی‌ها و واردکنندگان کالاهای خارجی را شکست دهند و کارخانه مدادرنگی را بازگشایی کنند.

رؤیا میرعلمی: نوجوانان در "شش قهرمان و نصفی" قهرمانند/ قهرمانان سریال با کالای ایرانی شعاری برخورد نمی‌کنندتوجه به فقدان فضای اکشن در تلویزیون با "شش قهرمان و نصفی"برخورد هوشمندانه «نون.خ.» با ادعای نتانیاهو/ چطور باید برای اقوام ایرانی سریال ساخت؟«نون.خ.» مشکل گویشی ندارد فقط شیطنت مجازی است«بر سر دوراهی» تا هفدهم روی آنتن می‌ماند/ملودرامی درس‌آموز برای تحول آدم‌ها

به‌تعبیر "سیدمحمد حسینی منتقد تلویزیون" این نوع کارها در شاخه تخصصی فیلمسازی حسین قناعت است و او در «قهرمان کوچک» هم موفق بود. با نگاه کودکانه و نوجوانانه حرف از الگوی مصرف و حمایت از تولید ملی زدن کار بسیار سخت و در عین حال تأثیرگذاری است. ساخت چنین آثاری و جلوگیری از تبلیغ کالاهای خارجی رسالت مهم تلویزیون در سال 98 باشد.

متأسفانه دیده می‌شود تلویزیون اپلیکیشن‌های میان‌رده‌ای را تبلیغ می‌کند که چیزی به‌اسم کالای ایرانی و حمایت از تولید عناصری که رگه‌های ارزشی در آن‌ها باشد وجود ندارد. تلویزیون باید به‌سمت تبلیغ فضای حمایت از کالای ملی در راستای اهداف خودش گام بردارد؛ همان‌طور که رئیس سازمان صداوسیما در روزهای پایانی سال 97 تأکید کرد که "در سال 98 برای تولیدکنندگان کالای ایرانی رایگان تبلیغ می‌کنیم". او گفت: "سال 97، 1میلیون ثانیه در شبکه‌های ملی برای کالای ایرانی تبلیغ رایگان انجام شد و از این پس کسانی که کالای ایرانی تولید می‌کنند به‌میزانی که حقوق می‌دهند برایشان تبلیغ رایگان می‌کنیم".

مدیران و دست‌اندرکاران صداوسیما می‌دانند که حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی آن‌قدر مقدس است که ساخت آثار مذهبی ارزش و جایگاه دارند. اتفاقاً کار اعتقادی و مذهبی و حمایت از کالای عیار مشابهی از حیث ارزش‌مدار بودن با همدیگر دارند. اگر آثار تلویزیونی در جهت حمایت از تولید ملی ساخته شوند جریانی پیشِ‌رو قرار می‌گیرد که جامعه را به‌سمت پویاتر شدن حرکت می‌دهد. در این رکود عجیب اقتصادی که زمینه‌های یأس اجتماعی فراهم است هرچقدر، تولیدمان رونق بگیرد به همان میزان جامعه به‌سمت نشاط، پویایی و رشد بیشتر و بالندگی حرکت می‌کند.

انتهای پیام/*

R1515/P/S4,1430/CT4 واژه های کاربردی مرتبط تلویزیون رسانه ملی شبکه پنج سیما

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تلویزیون رسانه ملی شبکه پنج سیما تلویزیون رسانه ملی شبکه پنج سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۲۸۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟

مدت‌هاست که رضا عطاران در تلویزیون سریال جدیدی ندارد در حالی‌که برخی در فضای‌مجازی شایعاتی از حضور او را در این سریال مطرح می‌کنند اما کارگردان سریال به یک واقعیت اشاره کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سریال «بدل» به کارگردانی علیرضا مسعودی معروف به علی مشهدی در راه آنتن تلویزیون است. سریالی که قرار بود جزو ویژه‌های عید نوروز باشد اما به هر حال بعد از «هفت سر اژدها» ابوالقاسم طالبی پخش خود را آغاز خواهد کرد. 

یکی از نکات جالب در قصه این سریال، نام خانواده «عطاران» و یکی از شخصیت‌های محوری داستان است که به او «رضا عطاران» گفته می‌شود. همین نکته باعث شد برخی در فضای‌مجازی از این تیتر استفاده کنند: «حضور رضا عطاران در سریال جدید تلویزیون». خبر در نوع خودش جالب اما این صفحات مجازی برای دیده شدنِ خودشان از این عناوین خبری استفاده می‌کنند وگرنه حقیقت چیز دیگری است. 

علی مشهدی به عنوان کارگردان سریال به خبرنگار تسنیم گفت: ماجرا از این قرار است که قصه و اتفاقات سریال «بدل» در سال 1402 رقم می‌خورد و به یک خانواده‌ای برمی‌گردد که نسل اندر نسل عطارند. به همین خاطر نام فامیلی‌اش «عطاران» شده، همچون کسی که به او آهنگر می‌گویند فامیلی‌اش «ی» نسبتی می‌گیرد و او را «آهنگری» می‌خوانند. 

آخرین وضعیت سعید آقاخانی و توضیحاتی درباره ادامه «نون‌ خ»

وی در خصوص اینکه چرا نام پسر خانواده رضا عطاران گذاشته شده و آیا پایِ استفاده ابزاری از نام رضا عطارانِ بازیگر شناخته شده در میان است، تأکید کرد: شهرام قائدی نقش پدر را در خانواده عطاران بازی می‌کند، پریسا مقتدی همسرش و عرفان آصفی نقش پسر خانواده را با نام رضا عطاران بازی می‌کند. اصلاً هیچ استفاده ابزاری نشده حتی با وجود رفاقت و قرابت تنگاتنگ با رضا عطاران، از او اجازه گرفتم که نامِ کاراکترمان را رضا عطاران بگذاریم.

این کارگردان و نویسنده شاخص حوزه طنز در تلویزیون ابراز امیدواری کرد که تلویزیون بتواند در حوزه طنز بدرخشد و مخاطب را با خودش به دورانی ببرد که بهترین‌های طنز در تلویزیون کار می‌کردند و بسیاری از خیابان‌خلوت‌کن‌های تلویزیون جزو همین طنزها و کمدی‌های سیما بودند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟
  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • نگارش داستان امام قلی خان قهرمان مبارزه با استعمار در خلیج فارس